textour2023

Terug naar programma

13 en 14 mei

Wolkat

Locatie: Kraampje op de kade

Wolkat is al vier generaties een internationale groep van innovatieve textielrecyclingbedrijven die de totale textielrecyclingketen beheersen. Het textiel wordt door ons ingezameld, gesorteerd, gerecycled en opnieuw geproduceerd tot recycled product. Door deze circulaire werkwijze zijn wij in staat om klanten volledig te ontzorgen in het behalen van hun duurzaamheidsdoelen en werken wij volledig transparant. We bekleden hiermee een unieke positie in de wereld omdat wij volledig circulair en transparant kunnen opereren.

'Re-inventing Recyling'

Om deze unieke positie te behouden werken wij met het 're-inventing recycling' concept. Dit concept bestaat uit zes pijlers die samen de circulaire cirkel rond houden, gericht op inventief gebruik van schaarse grondstoffen en het bereiken van optimale waarde. Bij Wolkat werken wij aan een wereld waarin textielafval niet bestaat, maar waar wij spreken van grondstoffen.  

Wolkat deed vele jaren onderzoek naar het circulaire businessmodel en wist de volledige keten te integreren. Door deze werkwijze zorgen wij ervoor dat al het afgedankte textiel dat wordt ingezameld optimale waarde krijgt. De eerste stap om deze optimale waarde te realiseren is hergebruik. Wanneer hergebruik niet meer mogelijk is gebruiken wij dit textiel als grondstof voor ons in-house recycling proces. Zo dragen wij bij aan een schonere wereld waarin het creeëren van waarde uit gebruikt textiel centraal staat. 

Volg deze deelnemer via
Website Facebook Linkedin Instagram