textour2023

Terug naar deelnemers

textour2023

Timmy de Vos Directeur Race Against Waste

Ons verhaal

Race Against Waste betrekt jonge generaties om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Door educatieve actiecampagnes leren jaarlijks kinderen van meer dan 600 basisscholen in Nederland, Duitsland en Frankrijk over de circulaire economie en energiebesparing.

Race Against Waste heeft drie projecten: de E-waste Race, de Textiel Race en de Energy Race. Tijdens deze projecten leren kinderen over de impact van ons consumptiegedrag en energieverbruik op mens en milieu. Maar veel belangrijker nog is dat ze leren wat je hieraan kunt doen!

Tijdens een race strijden verschillende scholenteams tegen elkaar om zoveel mogelijk impact te maken. De teams krijgen punten voor het uitvoeren van reparaties, het organiseren van ruilacties, energiebesparingsacties en het inzamelen van spullen voor hergebruik en recycling. Om zoveel mogelijk punten te scoren wordt campagne gevoerd in de eigen wijken en worden ouders, buren en familie betrokken bij de race. Met de verdiende puntenkunnen de kinderen een toffe schoolreis winnen. Zo maakt Race Against Waste het bijdragen aan een mooiere wereld leuk, leerzaam én gemakkelijk!

Missie

Race Against Waste inspireert en activeert iedereen om mee te doen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Door praktische oplossingen te bieden betrekken we zo veel mogelijk mensen op een positieve manier om samen impact te maken.

Visie

Wij dromen van een wereld zonder afval!

Een wereld waarin overvloed niet als vanzelfsprekend wordt ervaren maar waar we met zorg gebruiken wat we nodig hebben. Wat we kopen en consumeren is gemaakt met respect voor mensen die een goed leefbaar loon ontvangen en kunnen werken onder waardige omstandigheden. Wat we kopen en consumeren is geproduceerd zonder ook maar de minste afbraak te doen aan ons milieu. Dat betekent geen uitstoot meer van schadelijke stoffen en stoffen die klimaatverandering versnellen. En dat betekent dat producten of materialen altijd terug in de kringloop komen. Er is geen verdere uitputting van schaarse grondstoffen uit de aarde, noch voor onze producten, noch voor onze energievoorziening.

Team

Wij zijn een jong, impact gedreven team en zetten ons op een positieve en enthousiaste manier in voor een leefbare wereld voor iedereen.

Volg deze deelnemer via
Website Facebook Linkedin Twitter Instagram