textour2023

Terug naar programma

13 en 14 mei

Sylvia Hackbarth

Locatie: Smit Vis aan de Haven - Piushaven 31

Van spel tot speld: de borduurcomposities van Sylvia Hackbarth

 

Spelen! Mijn handen zoeken voortdurend. De materialen, de verf en de stoffen. Als ik me overgeef aan het proces komt alles bij elkaar tot een logisch geheel.

 

Het begint met een tekening of een schets. De schilder in mij zoekt naar beelden. In de vrije natuur, in het bos, op internet of in boeken. Het zijn vaak de kleurrijke werken van oude meesters of de hedendaagse kunstenaar die mij aansporen om te gaan schilderen. Tegelijkertijd heeft de verzamelaar in mij behoefte om oude spullen en stoffen te verzamelen. Spullen van anderen die mij blij maken. Dit alles vormt de basis voor mijn kunst, de vruchtbare grond die het kind in mij wakker schudt.

 

Is het geen mooie ironie dat ik door de vondst van oude spullen, zoals borduurwerken of verzamelingen van anderen, mijn eigen stem en handschrift vind? Want als ik speel in mijn eigen ritme en componeer via mijn intuïtieve handen, worden de kleuren en de vormen als vanzelf van mij. Met de kunst en kitsch, hoog en laag, waardevol en zonder waarde, ontstaat er altijd een vette knipoog naar het leven en de wil om nooit op te houden met spelen, want hoe heerlijk is het om dat te doen?

 

Tijdens Textieltour laat ik mijn recente borduurcomposities zien. Wil je meer weten over mijn werk dan nodig ik je graag uit op mijn instagrampagina, of maak een afspraak in mijn atelier. Al mijn werken zijn affordable en ook geschikt voor de kleinere portemonnee.

 

Sylvia Hackbarth

Instagram: hackbarth_art

textour2023
Volg deze deelnemer via
Facebook Instagram