textour2023

Terug naar programma

13 mei

Rechter handen

Locatie: Allemans - Kommerstraat 2a

De workshops vinden 4 keer plaats op zaterdag 13 mei bij Allemans Kommerstraat 2a (in de Schuur met rieten kap)

Mocht je Last-minute nog even binnen willen lopen, dan mag dat natuurlijk, maar wil je zeker zijn van een plekje, meld je dan even aan want Vol = Vol
Tijden:
12.00 - 12.45
13.00 - 13.45
15.00 - 15.45
16.00 - 16.45 

Maximaal 8 deelnemers per sessie. (vol is vol) inschrijven verplicht ! 

Deelname door €5,- a contant gepast of door oude kleding in te leveren (onze voorkeur)

Een pracht van een tas, mét een goed verhaal; recht uit je eigen handen?? Kom het maken bij het ‘Rechter Handen pop-up atelier’!

Vanwege ons gedeelde verhaal zijn we deze editie van Textour te vinden bij ‘Allemans’. Voor ons een perfecte plek om jou uit te nodigen! Neem een oude spijkerbroek mee van jezelf, je beste vriend, buurman of oma en wij leren je hoe je deze omtovert tot een bijzondere en bovendien persoonlijke totebag! Op deze manier krijgt een niet gedragen spijkerbroek een verrassende, nieuwe functie.

Allemaal leuk en aardig, maar wie zijn wij eigenlijk?

Stichting Rechter Handen is een open (textiel)atelier in Veldhoven en biedt jongeren hulp bij de zoektocht naar zichzelf en het herkennen en inzetten van hun kwaliteiten op een duurzame wijze. Terwijl zij hun kwaliteiten en talenten ontdekken en ontwikkelen, luisteren wij naar de jongeren en willen we hen (weer) in verbinding brengen met anderen. Wij werken voor- door- en met jongeren met oog voor inclusiviteit en veiligheid.

Onze kernwaarden zijn: aandacht, verbinding, zelfontplooiing en duurzaamheid. Ons motto is: ‘Upcycle your life!’.
Voor deelname aan onze workshop vragen we je om een bijdrage van 5euro, of oude kledeng ten behoeve van La Poubele & Rechterhanden.

Info

Rechter Handen staat voor de ‘gevende’ en ‘helpende’ hand. Wij zijn er voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt, zichzelf, school of maatschappij. Stichting Rechter Handen wordt een plek voor jongeren om zichzelf te ontwikkelen, andere jongeren te ontmoeten, en waar ze begeleiding aantreffen die naar hen luistert en hen uitdaagt om doelen te gaan stellen. Wij nodigen deze jongeren uit om binnen te stappen in onze sociale broedplaats voor bewustwording van jezelf, zelfontplooiing en talentontwikkeling. Rechter Handen staat voor duurzaam – samenwerken in een duurzame wereld en met oog voor het klimaat. Wij werken voor- door- en met jongeren met oog voor inclusiviteit en veiligheid. Ons motto is: Upcycle your life!

Isaäc Tol,

Nenah Gorissen,

Naomi Gorissen,

Jolanda Helversteijn

Locatie : Allemans Kommerstraat 2a (rietgedekte schuur)

Stichting Allemans is gevestigd in een 200 jaar oude Vlaamse schuur en ligt midden in het natuurgebied Moerenburg. Delen, leren en verbinden is de missie van de stichting…en laat dat nu perfect passen bij de opzet van Textour. Allemans biedt haar groene, inspirerende plek dan ook graag aan als een van de workshoplocaties op 13 mei.

Programma 13 mei

Tijdens Textour vinden er tussen 12u en 17u verschillende workshops en doorlopende activiteiten plaats bij Allemans. Daarnaast is er een kraampje aanwezig met gerecyclede textielproducten gemaakt door Stichting Rechterhanden.
Je vindt Allemans aan de Kommerstraat 2a (rietgedekte schuur).

*Allemans is uitsluitend op 13 mei onderdeel van Textour. Op 14 mei is Allemans gesloten.


Workshop Denim repair – Yukkuri Studio

Helly Coppens van Yukkuri studio laat je in deze workshop kennismaken met de basisprincipes van Sashiko, een Japanse reparatietechniek. Neem je oude denim mee en ga met de tips en tricks van Helly aan de slag.
Aanvangstijden workshop: 13:00u – 14:00u – 15:00u – 16:00u
Duur workshop: 45 minuten

Ga hier op de site naar workshops om je in te schrijven voor deze workshop. 8 deelnemers per sessie. (vol is vol) 

Sokkenjas – Ida Dijkstra

Neem je oude sokken mee voor Story Socks !

Deze activiteit vindt doorlopend plaats en je hoeft je hiervoor niet in te schrijven.
Ga hier op de site naar workshops voor meer info.

Wil jij meedoen?

Meld je dan snel aan

Je krijgt van ons een bevestigingsmail met daarin alle informatie.

Dit evenement kost €5,00 of lever een herbruikbaar kledingstuk in voor La Poubelle