textour2023

Terug naar programma

13 mei

Ida Dijkstra

Locatie: Allemans - Kommerstraat 2a

Woont en werkt in Oost West Middelbeers

Discipline: social design

Project: Story Socks:

Als sokken versleten zijn belanden zij vaak in de prullenbak en worden er voor een paar euro nieuwe sokken aangeschaft. Er wordt weinig stil gestaan bij het nut en de noodzaak van de sokken, mede door de vanzelfsprekendheid, maar iedereen draagt ze. We gaan er vaak gedachteloos mee om.

Maar wat zeggen de sokken over de drager? Wordt er een bewuste keuze gemaakt voor die bepaalde ene sok? Waar zijn de sokken geweest, welk pad hebben zij bewandeld? Zijn er bepaalde herinneringen aan de sokken gekoppeld? Zijn sokken betekenisvol in de zin van contact maken? Welke rol spelen de sokken in verbindend opzicht t.a.v. de ander en de omgeving? 

Om duurzaamheid te stimuleren ontvang ik  graag versleten, gedragen sokken waar een verhaal aan vast zit. Er mogen gaten in zitten, zij mogen dun zijn, losse draadjes eruit etc. Ook sokken die nog vrij nieuw zijn maar waar 1 stuk van verdwenen is, mag ook. De sokken worden onderdeel van een kunstwerk en ter plekke met het verhaal bevestigd, zodat er een nieuw pad met verhalen ontstaat.

Locatie Allemans (rietgedekte schuur)

Stichting Allemans is gevestigd in een 200 jaar oude Vlaamse schuur en ligt midden in het natuurgebied Moerenburg. Delen, leren en verbinden is de missie van de stichting…en laat dat nu perfect passen bij de opzet van Textour. Allemans biedt haar groene, inspirerende plek dan ook graag aan als een van de workshoplocaties op 13 mei.

Programma 13 mei

Tijdens Textour vinden er tussen 12u en 17u verschillende workshops en doorlopende activiteiten plaats bij Allemans. Daarnaast is er een kraampje aanwezig met gerecyclede textielproducten gemaakt door Stichting Rechterhanden.
Je vindt Allemans aan de Kommerstraat 2a (rietgedekte schuur).

Voor Ida Dijkstr behoeft geen inschrijving en hier kun je doorlopend tussen 12-17 met je sokken langs gaan.

*Allemans is uitsluitend op 13 mei onderdeel van Textour. Op 14 mei is Allemans gesloten.