textour2023

Terug naar programma

13 mei

Allemans

Locatie: Allemans Kommerstraat 2A, ( Rietgedekte schuur)

Stichting Allemans is gevestigd in een 200 jaar oude Vlaamse schuur en ligt midden in het natuurgebied Moerenburg. Delen, leren en verbinden is de missie van de stichting…en laat dat nu perfect passen bij de opzet van Textour. Allemans biedt haar groene, inspirerende plek dan ook graag aan als een van de workshoplocaties op 13 mei.

Aankomend weekend is Allemans onderdeel van TEXTOUR: een inspirerende wandelroute door de Piushaven waarbij duurzame textielindustrie en textielkunst centraal staan. Verschillende textielkunstenaars, bedrijven en maatschappelijke organisaties doen mee aan TEXTOUR. Op zaterdag 13 mei tussen 12u en 17u vinden er bij Allemans 3 activiteiten plaats:

Pop-up naaiatelier door @rechterhandenonline - Stichting Rechter Handen is een open (textiel)atelier in Veldhoven en biedt jongeren hulp bij de zoektocht naar zichzelf en het herkennen en inzetten van hun kwaliteiten op een duurzame wijze. Tijdens TEXTOUR richten zij een heus pop-up naaiatelier in en helpen zij jouw meegebrachte jeans om te toveren tot een persoonlijke totebag.

Denim upcycling door @yukkuristudio – Je kapotte lievelingsjeans in de prullenbak? Zeker niet! Leer tijdens deze workshop hoe je met behulp van de Japanse reparatietechniek Sashiko je (kapotte) jeans kunt repareren of verfraaien. De reparatie blijft zichtbaar en daarmee wordt de imperfectie juist schoonheid.

Story socks door @ida.dijk - Als sokken versleten zijn belanden zij vaak in de prullenbak en worden er voor een paar euro nieuwe sokken aangeschaft. Er wordt weinig stil gestaan bij het nut en de noodzaak van de sokken, we gaan er vaak gedachteloos mee om. Daar brengt Ida tijdens TEXTOUR verandering in. Neem je gedragen, versleten sokken mee en Ida maakt ze ter plekke onderdeel van een kunstwerk, zodat er, letterlijk, een nieuw pad met verhalen ontstaat.

Daarnaast vinden er op tal van andere plaatsen in de Piushaven toffe textielactiviteiten plaats op 13 en 14 mei (Allemans is alleen op 13 mei onderdeel van de tour). Om je in te schrijven voor een van de workshops bij Allemans en voor meer informatie kijk je op https://textour.textiliumfutura.com/.Programma 13 mei

*Allemans is uitsluitend op 13 mei onderdeel van Textour. Op 14 mei is Allemans gesloten.

Mocht je Last-minute nog even binnen willen lopen, dan mag dat natuurlijk, maar wil je zeker zijn van een plekje, meld je dan even aan.

 

Meer over Allemans

Allemans is een in 2021 opgerichte stichting die zich inzet voor kwetsbare Tilburgers. In hartje Moerenburg heeft initiatiefneemster Maartje Schel een veilige, prikkelarme, natuurlijke omgeving gecreeerd die ingezet wordt voor allerlei maatschappelijke activiteiten. Niet alleen de Vlaamse schuur met kookstudio en atelierruimte, maar ook de eetbare tuin, kas en bakhuis worden gedeeld met eenieder die het nodig heeft.

“Iedereen heeft een talent. Maar helaas heeft niet iedereen dezelfde kansen. Allemans is er voor alle gepassioneerde, ondernemende Tilburgers die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken bij het realiseren van hun dromen. Voor nieuwkomers, schoolverlaters, startende ondernemers en buurtbewoners.

Jij wilt vooruit en hebt het idee, de kennis en de vaardigheden maar niet de juiste papieren of randvoorwaarden. Wij zijn de brug. Wij bieden de ruimte en faciliteiten en brengen professionals, lokale ondernemers en buurtbewoners met je in contact. Delen, leren en verbinden staan centraal.”

 

Tijdens deze Textour biedt Allemans een drankje en wat lekkers aan tegen een kleine vergoeding.

 

textour2023
Volg deze deelnemer via
Website Instagram